Ingrediente
-
50 g Ceapătăiată sferturi
-
500 g Carne tocată amestec250 g porc - 250 g vită, sau după preferinţe
-
2 buc Ou
-
10 g Sare
-
½ linguriță Pipermăcinat
-
80 g Ceapătăiată sferturi
-
80 g Morcov
-
40 g Ţelină
-
40 g Pătrunjel (rădăcină)
-
40 g Ardei gras roșu
-
10 g Ulei de floarea soarelui
-
1200 g Apă
-
10 g Saresau după gust
-
20 g Orez
-
20 g Pastă de tomatesubțiată cu 50 g de apă
-
1 linguriţă Borşsau după gust
-
1 legătură Leuşteanproaspăt tocat (sau 2 linguriţe uscat, mărunțit)
-
Smântânăopţional
-
Ardei iuteopţional
Recomandari
Preparare
1
Done
|
Puneți în bol ceapa tăiată sferturi și programați 5 sec./viteza 5. |
2
Done
|
Adăugați în bolul de mixare carnea tocată, ouăle, sarea, piperul şi frământați 1 min. 30sec./viteza spic. Transferați într-un vas și dați deoparte. |
3
Done
|
Puneţi în bol legumele tăiate în bucăţi relativ egale de 2-3cm şi tocaţi 5 sec./viteza 5. Curăţaţi pereţii bolului şi adunaţi la baza bolului, cu ajutorul spatulei. |
4
Done
|
Adăugaţi uleiul şi sotaţi 5min./120℃/⟲/viteza 0,5. Transferaţi într-un vas şi daţi deoparte. |
5
Done
|
Puneți în bol apa, sarea şi fierbeţi 8min./100℃/viteza lingură. Între timp modelaţi perişoarele sub formă de biluţe de Ⲫ 2-3 cm. |
6
Done
|
Puneţi în bolul de mixare coşul de înăbuşire, adăugați perişoarele în coş şi fierbeţi 15 min./100℃/viteza 1. Cu ajutorul spatulei, scoateţi coşul de înăbuşire, transferaţi perişoarele în bolul de mixare și îndepărtați spuma. |
7
Done
|
Adăugaţi zarzavatul sotat, orezul, pasta de tomate, borşul magic și fierbeţi 18 min./100℃/⟲/viteza lingură. |
8
Done
|
Adăugaţi leuşteanul tocat şi amestecaţi cu ajutorul spatulei. |
9
Done
|
Variantă: În loc de borș magic, se poate acri cu 2-3 linguri de zeamă de lămâie. |