Ingrediente
-
100 g Ciocolată amăruie 85% cacaoruptă bucăți
-
200 ml Frișcă lichidăneîndulcită
-
100 g Unttăiat cubulețe
-
100 g Zahărsau după gust
-
50 g Stafide
-
200 g Biscuițimărunțiți
-
75 g Miez de nucătăiat grosier
-
1-2 fiole Esență de romdupă gust
Recomandari
Preparare
1
Done
|
PREPARARE:Puneți în bolul de mixare ciocolata bucăți și mărunțiți 5 sec./viteza 7. |
2
Done
|
Adăugați frișca lichidă, untul, zahărul, stafidele și programați 5 min./70℃/⟲/viteza 2. În acest timp puneți într-un recipient încăpător biscuiții mărunțiți, nuca tăiată, esența de rom și dați deoparte. |
3
Done
|
Turnați compoziția caldă din bolul de mixare peste ingredientele rezervate și amestecați cu ajutorul spatulei. Lăsați compoziția să se răcească bine, amestecând din când în când cu ajutorul spatulei, pentru a putea modela salamul de biscuiți. |
4
Done
|
Puneți două, trei straturi de folie alimentară de plastic suficient de lungi, unul peste altul, pe care așezați compoziția răcită și dați-i o formă de salam, răsucind strâns capetele foliei pe care le puteți băga dedesubt, sau le puteți lega. |
5
Done
|
Puneți salamul astfel obținut la frigider pentru câteva ore (ideal este să stea peste noapte). Îndepărtați folia alimentară, rulați salamul de biscuiți prin decorul preferat și serviți tăiat în bucăți de cca. 1 cm. grosime. |