Ingrediente
-
50 g Lapte
-
250 g Smântânăminim 30% grăsime
-
4 buc Gălbenuș de ou
-
100 g Gogoșari muraţi în oţettăiaţi fideluţă
-
20 g Ulei de floarea soarelui
-
1 căpăţână (40-50 g) Usturoi
-
1000 g Burtă de vităprefiartă
-
100 gr Ceapăcca. 100gr
-
1000 g Apă
-
15 g Saresau după gust
-
2 linguriţe Concentrat de legumepreparat în casă
-
2 linguri Oţetsau după gust
Recomandari
Preparare
1
Done
|
PREPARARE:Puneţi în bol laptele, smântâna, gălbenușurile de ou şi amestecaţi 10 sec./viteza 4. Transferaţi într-un vas mai mare şi daţi deoparte. Clătiţi bolul. |
2
Done
|
Puneţi în bol gogoşarii, uleiul şi sotaţi 3 min./120℃/⟲/viteza lingură. Transferaţi într-un vas şi daţi deoparte. |
3
Done
|
Puneţi în bol usturoiul şi mărunţiţi 5 sec./viteza 5. Transferaţi într-un vas şi daţi deoparte. |
4
Done
|
Puneţi în bol burta, ceapa întreagă, apa, sarea și gătiţi 30 min./100℃/⟲/viteza lingură. |
5
Done
|
Adăugaţi gogoşarii sotaţi, usturoiul mărunţit, concentratul de legume, oţetul şi continuaţi fierberea 3 min./100℃/⟲/viteza lingură. |
6
Done
|
Scoateţi ceapa şi lăsaţi ciorba să se răcorească până la aproximativ 90℃. |
7
Done
|
Se pun pe rând câteva polonice (6-7) de ciorbă răcorită peste compoziția de la faza 1, amestecând cu telul după fiecare polonic, ca să nu se “brânzească” compoziţia. |
8
Done
|
Programaţi 1 min./⟲/viteza 2, timp în care adăugaţi prin orificiul capacului, compoziţia de la poziția 7. Se potriveşte de sare şi oţet. Serviţi fierbinte cu ardei iute. |
9
Done
|
Observaţii:Timpul de fierbere se poate modifica în funcţie de ce tip de burtă de vită se foloseşte. |