0 0
Gogoşi pufoase cu unt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 lămâie Lămâie coaja, tăiată în viu
2 plicuri Zahăr vanilat
1 lingură Făină
60 g Unt
200 g Lapte
100 g Zahăr
2 buc Ou
550 gr Făină
1 plic Drojdie uscată
½ lingurită Sare
Ulei de floarea soarelui pentru prăjit gogoşile
Zahăr vanilat pentru prudat gogoşile

Gogoşi pufoase cu unt

“ACEASTĂ REȚETĂ NU ESTE TESTATĂ OFICIAL VORWERK! - PENTRU RETETE ORIGINALE VA RUGAM ACCESATI PORTALUL COOKIDOO®”

Contine:
  • Ouă
Cuisine:
  • 1h: 20 min
  • Medium

Ingrediente

Recomandari

Share

Preparare

1
Done

Preparare:

Tapetaţi un vas mai mare cu făină şi daţi-l deoparte.

2
Done

Puneți în bol coaja de lămâie, zahărul vanilat, lingura cu făină şi mărunţiţi 4 sec./viteza 9.

3
Done

Adaugati in bol untul, laptele, zaharul si amestecati 3 min./40℃/viteza 1.

4
Done

Adăugați în bol, ouăle, făina, drojdia, sarea și frământaţi 3 min. / viteza spic. Transferaţi aluatul în vasul pregătit mai devreme, presăraţi puţină făină deasupra, acoperiţi cu folie alimentară sau prosop de bucătărie şi lăsaţi la dospit (cca.1 oră)

5
Done

Scoateți aluatul din vas și puneți-l pe suprafața de lucru, pudrată ușor cu făină. Întindeți aluatul cu ajutorul sucitorului, într-o foaie groasă de cca. 5 mm. și decupați gogoșile cu ajutorul unei forme rotunde, sau a unui pahar.

6
Done

Lăsați gogoșile în jur de 10 minute să crească, după care prăjiți-le în baie cu ulei încins, având grijă să reglați focul în aşa fel încât să nu se ardă pe deasupra iar în interior să rămână necoapte.

7
Done

Scoateți gogoșile prăjite pe şerveţele absorbante, după care presărați zahăr pudră deasupra lor.

8
Done

Recomandare:

Aluatul trebuie să aibă consistenţa moale, ca lobul urechii! Dacă aluatul este prea moale, se mai adaugă 1-3 linguri de făină și se mai frământă 1 min./viteza spic! Cantitatea de zahăr se poate ajusta în funcție de preferințele fiecăruia!

9
Done

Variante:

Dacă doriţi gogoşi de post, în aluatul de pizza (reţetarul de bază pag. 52) se adaugă 100g. zahăr. Dacă optaţi să lăsaţi aluatul la dospit în bol, atunci adunaţi aluatul la baza bolului cu ajutorul spatulei, presăraţi puţină făină deasupra aluatului şi pe pereţii bolului, după care acoperiţi cu capacul şi căpăcelul de măsurare. În acest caz, excludeţi punctul 1 şi nu mai transferaţi aluatul în alt vas.

Lucreția Băneșiu

Consultant Thermomix - Brasov; Tel: 0724.742.661; E-mail: lucretiabanesiu@gmail.com

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
cozonac_nuca_retete_thermomix
previous
Cozonac cu nucă
Aluat de pizza retete thermomix
next
Aluat de pizza
cozonac_nuca_retete_thermomix
previous
Cozonac cu nucă
Aluat de pizza retete thermomix
next
Aluat de pizza

Add Your Comment