Ingrediente
-
1 lămâie Lămâiecoaja, tăiată în viu
-
2 plicuri Zahăr vanilat
-
1 lingură Făină
-
60 g Unt
-
200 g Lapte
-
100 g Zahăr
-
2 buc Ou
-
550 gr Făină
-
1 plic Drojdie uscată
-
½ lingurită Sare
-
Ulei de floarea soareluipentru prăjit gogoşile
-
Zahăr vanilatpentru prudat gogoşile
Recomandari
Preparare
1
Done
|
Preparare:Tapetaţi un vas mai mare cu făină şi daţi-l deoparte. |
2
Done
|
Puneți în bol coaja de lămâie, zahărul vanilat, lingura cu făină şi mărunţiţi 4 sec./viteza 9. |
3
Done
|
Adaugati in bol untul, laptele, zaharul si amestecati 3 min./40℃/viteza 1. |
4
Done
|
Adăugați în bol, ouăle, făina, drojdia, sarea și frământaţi 3 min. / viteza spic. Transferaţi aluatul în vasul pregătit mai devreme, presăraţi puţină făină deasupra, acoperiţi cu folie alimentară sau prosop de bucătărie şi lăsaţi la dospit (cca.1 oră) |
5
Done
|
Scoateți aluatul din vas și puneți-l pe suprafața de lucru, pudrată ușor cu făină. Întindeți aluatul cu ajutorul sucitorului, într-o foaie groasă de cca. 5 mm. și decupați gogoșile cu ajutorul unei forme rotunde, sau a unui pahar. |
6
Done
|
Lăsați gogoșile în jur de 10 minute să crească, după care prăjiți-le în baie cu ulei încins, având grijă să reglați focul în aşa fel încât să nu se ardă pe deasupra iar în interior să rămână necoapte. |
7
Done
|
Scoateți gogoșile prăjite pe şerveţele absorbante, după care presărați zahăr pudră deasupra lor. |
8
Done
|
Recomandare:Aluatul trebuie să aibă consistenţa moale, ca lobul urechii! Dacă aluatul este prea moale, se mai adaugă 1-3 linguri de făină și se mai frământă 1 min./viteza spic! Cantitatea de zahăr se poate ajusta în funcție de preferințele fiecăruia! |
9
Done
|
Variante:Dacă doriţi gogoşi de post, în aluatul de pizza (reţetarul de bază pag. 52) se adaugă 100g. zahăr. Dacă optaţi să lăsaţi aluatul la dospit în bol, atunci adunaţi aluatul la baza bolului cu ajutorul spatulei, presăraţi puţină făină deasupra aluatului şi pe pereţii bolului, după care acoperiţi cu capacul şi căpăcelul de măsurare. În acest caz, excludeţi punctul 1 şi nu mai transferaţi aluatul în alt vas. |