Ingrediente
-
300 g Fasole boabe
-
1000 g Apă
-
1 legătură mică Pătrunjel
-
1 legătură mică Leuştean
-
80 g CeapăTăiată sferturi
-
100 g Morcov
-
50 g Ţelină (rădăcină)
-
50 g Pătrunjel (rădăcină)
-
70 g Ardei gras roșu
-
30 g Ulei de floarea soarelui
-
1300 g Apă
-
60 g Pastă de tomateDizolvată cu 2-3 linguri de apă
-
1 ½ linguriţă Sare
-
½ linguriţă Piper
-
½ linguriţă Boia de ardei dulce
-
½ linguriţă CimbruUscat
-
1 foaie Dafin
-
1 ½ lingură OţetOpţional
Recomandari
Preparare
1
Done
|
Hidrataţi fasolea timp de 12 ore.Transferaţi boabele de fasole hidratată în coşul de înăbuşire şi clătiţi-le bine cu apă. |
2
Done
|
Puneţi apa în bol,coşul de înăbuşire cu fasolea hidratată şi fierbeţi 50 min./100℃/viteza lingură, după care scoateţi coşul de înăbuşire cu ajutorul spatulei şi daţi deoparte. Aruncaţi apa şi clătiţi bolul. |
3
Done
|
Puneţi în bol verdeaţa spălată şi zvântată cu ajutorul unui şervet absorbant şi tocaţi 3 sec./viteza. Transferaţi într-un vas şi daţi deoparte. |
4
Done
|
Puneţi în bol, ceapa, morcovul, ţelina, pătrunjelelul, ardeiul gras roşu, tăiate în bucăţi relativ egale de cca.2 cm. şi tocaţi 5 sec./viteza 5. |
5
Done
|
Adunaţi la baza bolului cu ajutorul spatulei. Adăugaţi uleiul şi sotaţi 6 min./120℃/⟲/viteza 1. |
6
Done
|
Adăugaţi apa şi fierbeţi 7 min./100℃/⟲/viteza lingură. |
7
Done
|
Adăugaţi fasolea boabe, pasta de tomate subţiată cu apă, sarea, piperul, boiaua, cimbrul, foaia de dafin, oţetul (opţional) şi fierbeţi 10 min./100℃/⟲/viteza lingură (sau până fasolea este fiartă). |
8
Done
|
Adăugaţi verdeaţa tocată şi amestecaţi cu ajutorul spatulei. |