Ingrediente
-
½ legătură Mărarmărar verde
-
½ legătură Pătrunjelfrunze de pătrunjel verde
-
300g Roşiidecojite tăiate sferturi
-
100g Morcov
-
50g Ţelină
-
50g Pătrunjel (rădăcină)
-
60g Ardei gras roșu
-
80g Ceapă
-
2-3 căţei Usturoi
-
20g Ulei de floarea soarelui
-
500g Fasole păstăi
-
1000g Apă
-
15g Saresau după gust
-
150g Smântânăminim 30% grăsime
-
2 linguri Oţetsau după gust
Recomandari
Preparare
1
Done
|
Puneţi în bol verdeaţa (spălată şi zvântată cu ajutorul unui prosop absorbant) şi tocaţi 3 sec./viteza 8. Transferaţi într-un vas şi daţi deoparte. |
2
Done
|
Puneţi în bol roşiile decojite şi mărunţiţi 4 sec./viteza 4. Transferaţi într-un vas şi daţi deoparte. |
3
Done
|
Puneţi în bol morcovul, ţelina, pătrunjelul, ardeiul gras, ceapa, (tăiate în bucăţi relativ egale de 2-3cm.), usturoiul şi mărunţiţi 5 sec./viteza 5. Curăţaţi pereţii bolului şi adunaţi la baza bolului cu ajutorul spatulei. |
4
Done
|
Adăugaţi uleiul şi sotaţi 6 min./120℃/⟲/viteza lingură. |
5
Done
|
Adăugaţi fasolea verde, apa, sarea și gătiți 30 min./100℃/⟲/viteza 0,5. |
6
Done
|
Adăugaţi roşiile tocate (sau vezi recomandările) şi continuaţi să gătiţi 5 min./100℃/⟲/viteza 1. |
7
Done
|
Puneţi într-un vas mai mare smântâna şi adăugaţi peste ea 3-4 polonice de zeamă fierbinte din ciorbă, amestecând cu ajutorul unui tel. |
8
Done
|
Programaţi 1 min. 30 sec./⟲/viteza 2 şi adăugaţi prin orificiul capacului oţetul, smântâna diluată de la pct.7 şi verdeaţa tocată. |
9
Done
|
Recomandări:- În loc de roşii decojite se poate folosi suc de roşii, sau pastă de tomate 50g diluată cu 250g apă! |